FAQ

Wat kost de vertaling van een tekst?

De prijs voor de vertaling van teksten – van of naar het Duits, Engels of Nederlands – wordt doorgaans per woord berekend. Ik bereken voor vertalingen doorgaans 16 cent per woord. Deze prijs geldt voor alle taalcombinaties en wordt berekend op basis van het aantal woorden in de oorspronkelijke taal (brontaal). Afhankelijk van de lengte van de tekst, de levertijd (spoedopdracht), moeilijkheidsgraad en/of bestandsformaat (bijv. pdf, ppp) kan de prijs lager of hoger uitvallen:

  • Spoedopdracht + 50%
  • Weekend- c.q. feestdagtoeslag + 50%
  • Technische/medische teksten vanaf 18 cent per woord
  • Juridische teksten vanaf 20 cent per woord
  • Bijzondere bestandsformaten + 30%

Vermelde prijzen zijn excl. 21% btw.

Hoe lang duurt het voor dat ik een vertaling ontvang?

Dat is onder andere afhankelijk van het soort tekst en natuurlijk de lengte ervan. En ook al is er haast bij – bijvoorbeeld omdat u een Engelse tekst nodig heeft voor een op handen zijnde beurs – dan spreek ik daar een passende levertijd bij af tegen de gunstigste voorwaarden.

Welke taalcombinaties biedt Vertaalbureau NedDuits?

Ik vertaal van en uit het Duits, Engels en Nederlands. En als extra service worden alle teksten gratis door een tweede vertaler / native speaker nog eens grondig nagekeken.

Hoe moet ik de tekst aanleveren?

Het liefst ontvang ik de tekst als Word-bestand, maar u kunt ook een pdf of een ppp per mail sturen. Desgewenst voer ik de vertaling ook direct in uw content management systeem in.

´Color Line GmbH is een cruise-onderneming en heeft zijn Europese standplaats in Duitsland. Bovendien is Color Line ook zeer actief op de Nederlandse markt, vandaar dat er vaak vertalingen nodig zijn naar het Duits of Nederlands. Dagmar levert uitstekende vertalingen voor alle afdelingen. Haar nadruk ligt daarbij op een snelle en stipte levering, betrouwbaarheid, klantenservice en uiteraard vriendelijkheid. Color Line GmbH zal ook in toekomst van de diensten gebruikmaken van Vertaalbureau NedDuits.´

 

Uw vraag staat er niet tussen in de FAQ? Ik beantwoord hem met alle plezier. Bel me op 06 – 57 53 57 48 of stuur een mail naar d.kittelmann@nedduits.nl